Om oss

CactusGlobe drives av Karl Ravnaas. Bedriften startet opp i 2023 og holder til i Kristiansand. Bak bedriften ligger det over 30 år med erfaring fra dyrking av kaktus og sukkulenter.

Alle planter og frø for salg i nettbutikken er dyrket lokalt i Kristiansand av Karl Ravnaas. Hvert år høstes tusenvis av frø fra egne planter, og alle plantene i nettbutikken er dyrket fra egenproduserte frø. 

Plantene dyrkes organisk og bærekraftig, og selvsagt uten torv. Bak plantene ligger det en hel del kjærlighet i dyrkingen. Kaktus og sukkulenter vokser fra naturens side sakte, og slik får de lov til å vokse hos oss også. Vi har tro på at plantene vil ta seg best ut og være friskest mulig hvis de får lov til å vokse i sitt eget tempo, uten å pumpes fulle av gjødsel.

Veldig mange kaktus og sukkulenter er sterkt truet i naturen, og ulovlig innsamlede planter fra naturen er en medvirkende årsak til at mange arter er truet. I CactusGlobe selges kun planter og frø produsert fra planter dyrket lokalt. 

På øverste bilde ses Karl Ravnaas i sitt første drivhus, på begynnelsen av 90-tallet. Under er Karl Ravnaas i USA og besøker kaktus-habitater.