Potter

Selv om en godt kan putte planten i en glassbeholder eller metallboks, er det vanligst å bruke enten leirpotte eller plastpotte. 

Leirpotter tar seg godt ut, og hvis en ikke har en veldig stor samling kan dette være et greit alternativ til plastpotter. Leirpottene bør være uglaserte. Vann kan fordampe ut gjennom sidene på en leirpotte, og av den grunn er det noen som foretrekker dem for å redusere tiden jorden holder seg fuktig. Men dette er ikke noe problem dersom en bruker en jordblanding med mye uorganisk materiale, da kan det til og med være en ulempe hvis vannet i jorden fordamper for raskt.

En del samlere liker å bruke dekorerte eller spesielt forseggjorte leirpotter. I USA er dette relativt vanlig å se. Så lenge det er dreneringshull i potten spiller det ikke så mye rolle hvordan den ser ut, men en flott leirpotte tar seg godt ut hvor som helst.

For større samlinger er plastpotter å anbefale. De er langt billigere, og dersom en bruker firkantpotter er de også langt mer arealeffektive. Det beste er solide firkantpotter, men dette er ikke nødvendigvis så enkelt å få tak i. Et greit alternativ kan være runde plastpotter - noen foretrekker også runde potter og syns at de tar seg bedre ut.

Men det er viktigere å tenke på pottestørrelsen enn type potte. Kaktus og sukkulenter trives stort sett best med potter som ikke er for store. Dette er fordi et jordvolum som er for stort vil holde unødvendig lenge på fuktighet, og dermed øke sjansen for rotråte. Det er derfor lurt å bruke en potte som passer godt til plantestørrelsen og røttene.

Dersom planten f.eks. er 10 cm i diameter, er det ikke noe lurt å plante den i en potte som er 20x20 cm. Det er mye bedre å sette den i en potte som kanskje er 14x10 cm i diameter. Da vil den ha et passe stort jordvolum og kunne spre røttene rundt i hele potten. Det er bedre å potte om oftere etter hvert som planten vokser, enn å gi en veldig stor potte og tenke at planten skal fylle den ut over 10 år.

Mange liker å pynte overflaten av jorden med et lag grus eller stein. Dette kan være fordelaktig eller negativt, litt avhengig av jordblanding, jordvolum, og art. Et topplag med grus fører til at vann fordamper litt saktere fra jorden, noe som kan være både positivt og negativt. I tillegg kan et topplag grus hindre at jord spruter ved vanning ovenfra. Ellers kan det ofte ta seg godt ut med et lag grus på toppen.